Bokhandlerprisen 2022 til Zeshan Shakar

Gratulerer til Zeshan Shakar med  Bokhandlerprisen 2022 med boka “De kaller meg ulven”.

Grunngivinga for prisen: «Et varmt, humoristisk og sårt portrett»
Fordi Bokhandlerprisen blir stemt fram av alle bokhandlarane i landet, ligg det ikkje føre nokon jurygrunngiving for prisen. Men dette seier Kirsti Myrvold, bokhandlar ved Berges Bokhandel i Kristiansand, om kvifor ho stemde fram Shakar som vinnar av Bokhandlerprisen 2022:

– Shakar fortjener årets pris for måten han avslutter trilogien om sin klassereise. I boka maler han et varmt, humoristisk og sårt portrett av far-sønn-forholdet, og om hva foreldre etterlater barna når de forsvinner. Det blir en slags stille hyllest til foreldrenes liv og beinharde hverdag. En nydelig fortelling om de mange liv som leves i dette landet, sier Myrvold.

Bokhandlarprisen er bokhandlarane sin eigen pris og blir delt ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Vinnarboka må vere av årets bøker og av ein norsk forfattar innanfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlarprisen er ein bronsestatuett: «Takk for boka», utført av bilethoggar Nils Aas.